• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking
+
Seriematige woningbouw

Woongebouw Rosmolenplein

Over dit project

Aan het Rosmolenplein in Tilburg verschijnt een kleinschalig woongebouw met tien appartementen. Het is een inbreiding aan het eeuwenoude historische dorpslint Koestraat-Rosmolenplein-Hoefstraat, waarbij een weinig waardevol winkelpand wordt gesloopt. 

Met de keuze voor een split-level oplossing hebben we het aantal appartementen in het nieuwe woongebouw geoptimaliseerd binnen de beperkte bouwhoogte die tot onze beschikking stond. Als een Januskop hebben we de scheiding tussen de twee niveaus tot uiting laten komen in de gevel, zodat twee gebouwhelften ontstaan die passen bij de schaal van de straat. De kleinere beukmaat draagt bovendien bij aan het ongedwongen meebewegen met de ronding van de straat.  In de stijl van de belendende bebouwing wordt de nieuwbouw opgetrokken in metselwerk, twee verschillende kleuren voor beide helften. Het meest linkse deel is een pand dat later is aangekocht en middels een verbouw is samengevoegd bij de nieuwbouw. 

Per halve verdieping is één appartement voorzien, wisselend met één of twee slaapkamers. De ligging van de buitenruimtes variëren per woning: tuin op maaiveld, loggia aan de straat, balkon op het zuiden of een dakterras. Wederom wordt met deze diversiteit de schaal van het gebouw gebroken. De buitenbergingen liggen half verdiept onder de grond en zijn bereikbaar met een fietstrap aan de achterzijde. Ondanks de kleine schaal van het project is het gebouw uitgerust met een lift. Hiermee wordt ingezet op een grotere doelgroep en ingespeeld op de inclusiviteit bij betaalbare woningen waar de gemeente Tilburg naar streeft.

Jaar gereed: 2021-2022
Aannemer: Mols Bouw & Timmerwerken
Opdrachtgever: Leseman Holding B.V.
Type: Seriematige woningbouw

Het gehele traject

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl
+
Gerelateerde projecten