• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking
+
Seriematige woningbouw

Appartementen Stationsstraat

Over dit project

Het voormalige herenhuis aan de Stationsstraat in Tilburg uit 1908 is gebouwd in opdracht van oogarts Napoleon F.C.J. Sassen. In opdracht van de huidige eigenaar wordt het gestript, gerenoveerd en getransformeerd naar 15 kleine appartementen, zodat het woningaanbod in de binnenstad wordt verruimd. 

In vergelijking met de belendende panden is de voorgevel sober, maar de functionele architectuur, zakelijke tektoniek, licht verhoogde begane grond, glas-in-lood ramen, metselwerk waterspuwers en forse hoofdentree met zware eikenhouten voordeur zijn van bijzondere kwaliteit. De voorgevel blijft daarom in tact. 

De functionele hoofdopzet van de voorgevel vormt de basis voor de nieuwe plattegronden. Deze wordt gespiegeld naar de achtergevel, waardoor de diepte van het pand optimaal benut wordt. Aan de achterzijde wordt de bestaande uitbouw uitgebreid in de hoogte om extra vloeroppervlak te creƫren. Hier wordt voort geborduurd op de reeds aanwezige industriƫle architectuur van staal en glas, zodat optimaal gebruik gemaakt kan worden van daglicht.

Jaar gereed: 2022
Aannemer: Janssen Aannemers B.V. Moergestel
Opdrachtgever: Particulier
Type: Seriematige woningbouw

Het gehele traject

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl
+
Gerelateerde projecten