• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking
+
Utiliteitsbouw/Interieur

Padel+ Tilburg

Over dit project

Aan de westzijde van Tilburg komt een state of the art Padelcomplex met binnen- en buitenbanen. De padelsport is in zeer korte tijd enorm populair geworden en de vraag naar goede (indoor)faciliteiten is groot. De initiatiefnemers van Padel+ willen op deze locatie een ultramoderne voorziening realiseren met een laagdrempelige opzet, maar waarin tevens internationale toernooien gehouden kunnen worden.

 

De gevel is opgebouwd uit schuine lijnen die de enorme dynamiek van de sport verbeelden. De gevelbegroeiing in de plint en het verticale ritme breken de schaal van de bouwmassa en verzachten de overgang tussen gebouw en terrein. Bij de uitsnede van de hoofdentree wordt de buitenste gebouwschil afgepeld en wordt het interieur zichtbaar. Grote raampartijen bieden zicht op de binnenactiviteiten.

 

In de hal liggen in totaal acht binnenbanen. Een centercourt is gelegen naast de horecavoorziening en beschikt over een traptribune en balkon voor toeschouwers. Drie grote hefdeuren aan de zuidzijde kunnen ’s-zomers open gezet worden en verbinden de hal met het aangrenzende terras. Alle buitenbanen zijn noord-zuid georiënteerd voor een optimale sportuitoefening en liggen 90 cm verdiept in een kuil. Dit biedt de gelegenheid om trappen te maken waarop toeschouwers plaats kunnen nemen. De verdieping reduceert tevens de geluidsoverlast richting de omgeving.

 

Naast de padelbanen biedt het complex tevens ondersteunende voorzieningen zoals omkleedruimten, douches, kantoren, fysiotherapie en vergaderzalen.

Jaar gereed: 2022
Aannemer: Janssen aannemers BV Moergestel
Opdrachtgever: Padel +
Type: Utiliteitsbouw/Interieur

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl