• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking
+
Interieur

Prijsvraag renovatie Willem II Stadion

Over dit project

DR+ Architecten werd door Bonheur Horeca Groep en Willem II geselecteerd om in competitie een schetsvoorstel voor de renovatie van het Koning Willem II stadion te Tilburg te maken.

De opgave was het geheel renoveren van de entreezone op de begane grond, de gehele eerste verdieping en de tweede verdieping met uitzondering van de skyboxen.

De functies van de eerste en tweede verdieping blijven behouden. De multifunctionele ruimtes, de verkeersruimte en het Meeting Point worden compleet gerestyled. De grote bar op de eerste verdieping krijgt een nieuwe positie. De bars van de tweede verdieping worden verdeeld over de ruimten van het Grand Café en lopen door tot in het restaurant. Er worden zo verschillende sferen gecreëerd.

Het doel/concept is om een functioneel en flexibel complex te ontwerpen waar zowel sponsors van Willem II, als bedrijven die bijeenkomstruimtes huren zich thuis voelen. Het kleur- en materiaalgebruik is hierin zeer belangrijk. Ook uniformiteit speelt een grote rol. Nu zijn de verschillen in ruimtes onderling te groot, van de entree tot de tweede verdieping moet de uitstraling hetzelfde zijn en zorgen specifieke ingrepen voor de uitzondering. In een dergelijk multifunctioneel complex is transparantie erg belangrijk. Lange zichtlijnen, doorkijken naar buiten, zicht op het veld, zicht vanuit de diverse ruimtes door het gebouw, zijn belangrijk om geen opgesloten gevoel te creëren. De indruk van de ruimtes moet industrieel zijn, wat past bij Tilburg als industriestad, maar ook gemoedelijk, de Brabantse gezelligheid moet duidelijk aanwezig zijn. Thematisch komt voetbal overal terug, evenals de stad Tilburg (industrie,textiel,).

De bijeenkomstruimtes moeten zich onderscheiden door state of the art AV technieken. Licht, geluid, geur en beeld.

Jaar gereed: n.v.t.
Aannemer: n.v.t.
Opdrachtgever: Bonheur Horeca Groep en Willem II
Type: Interieur

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl
+
Gerelateerde projecten