• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking

De BIM werkwijze

Van een grootschalig nieuwbouwproject tot een verbouwing voor een particulier, we gebruiken gedurende alles fases bij alle projecten consistent het BIM-model. Het model kan tevens gebruikt worden om in een vroeg stadium de financiƫle haalbaarheid te toetsen. Dit BIM-model wordt niet alleen gebruikt voor het delen van belangrijke informatie over het gebouw en beheer met onze adviseurs, maar het model wordt ook ingezet om de opdrachtgevers te overtuigen door middel van ruimtelijke impressies van het interieur en exterieur, wat een helder en realistisch beeld van het eindresultaat geeft.

Samenwerken

De laatste jaren zijn architecten en veel adviserende partijen in de architectenbranche steeds meer gebruik gaan maken van BIM (Building Information Model). De centrale gedachte achter BIM is een werkmethodiek waarbij door middel van een digitaal driedimensionaal model van een gebouw, tussen de verschillende betrokken disciplines in de bouwsector kan worden samengewerkt. 

Voordelen

In het model wordt gedurende het hele bouwproces alle relevante informatie opgeslagen, beheerd en gebruikt. De verschillende disciplines kunnen zo van elkaar zien wat er tijdens het ontwerpproces gebeurd. In tegenstelling tot het 2D tekenen, is er in het tekenwerk een continue update van alle ontwerpbeslissingen waardoor de kans op fouten vele malen kleiner wordt.

Implementaties

Deze projecten hebben wij allemaal gerealiseerd met behulp van BIM:

Villa te Oisterwijk

Interieurarchitect: Sennah Studio Landschaps/tuinarchitect: Studio Redd

Vrijstaande woning Stellingmolen 12 te Berkel-Enschot

Op een groen kavel tegen de rand van een nieuwbouwwijk te Berkel-Enschot is een vrijstaande woning ontworpen. Optimaal genieten van de tuin was een must. Metselwerk schijven gevel richting aan het de woning, wit stucwerk gevels in combinatie weggedetaillerde aluminium kozijnen en een moderne rieten ...

De Koopvaardij Tilburg

Op de hoek van de voormalige Harense Smit en de loodsen van Wilborts kraanverhuur, de overgang tussen de Piushaven en de Koopvaardijstraat, komt een hoogwaardig nieuwbouw appartementencomplex De Koopvaardij. Een gemetselde plint met 2 commerciƫle ruimtes en toegang tot het inpandig parkeren sluit aa ...

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl