• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking

De BIM werkwijze

Van een grootschalig nieuwbouwproject tot een verbouwing voor een particulier, we gebruiken gedurende alles fases bij alle projecten consistent het BIM-model. Het model kan tevens gebruikt worden om in een vroeg stadium de financiële haalbaarheid te toetsen. Dit BIM-model wordt niet alleen gebruikt voor het delen van belangrijke informatie over het gebouw en beheer met onze adviseurs, maar het model wordt ook ingezet om de opdrachtgevers te overtuigen door middel van ruimtelijke impressies van het interieur en exterieur, wat een helder en realistisch beeld van het eindresultaat geeft.

Samenwerken

De laatste jaren zijn architecten en veel adviserende partijen in de architectenbranche steeds meer gebruik gaan maken van BIM (Building Information Model). De centrale gedachte achter BIM is een werkmethodiek waarbij door middel van een digitaal driedimensionaal model van een gebouw, tussen de verschillende betrokken disciplines in de bouwsector kan worden samengewerkt. 

Voordelen

In het model wordt gedurende het hele bouwproces alle relevante informatie opgeslagen, beheerd en gebruikt. De verschillende disciplines kunnen zo van elkaar zien wat er tijdens het ontwerpproces gebeurd. In tegenstelling tot het 2D tekenen, is er in het tekenwerk een continue update van alle ontwerpbeslissingen waardoor de kans op fouten vele malen kleiner wordt.

Implementaties

Deze projecten hebben wij allemaal gerealiseerd met behulp van BIM:

Studio’s met commerciële ruimtes Zwaanstraat Tilburg

Tussen de Heuvel en het Piusplein te Tilburg ligt de Zwaanstraat, een smalle verbindingssteeg. Aan zowel de zijde van de Heuvel als de zijde van het Piusplein van deze steeg staan 2 oude panden. Deze panden worden verbouwd en in de nieuwbouwplannen geïntegreerd. Tussen deze 2 panden, met zijn rug te ...

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl