• Praktisch & vernieuwend
  • BIM - proof
  • Full service
  • Uitgebreide uitwerking

Over DR+ Architecten

DR+ Architecten is een ambitieus architectenbureau, opgericht in 2013 door architect Leon de Ruiter. Het bureau beschikt over ruime kennis en ervaring die wordt toegepast bij de grote diversiteit aan opdrachten. De kernbegrippen voor de ontwerpen van DR+ Architecten zijn helderheid, orde en functionaliteit. Deze zijn sterk bepalend in onze houding en vertalen zich naar de uitstraling en ervaring van een gebouw of ruimte. Een belangrijk aspect in het ontwerpproces is de fascinatie voor contrasten: het gebouw versus de omgeving, binnen versus buiten, oud versus nieuw. Niet zozeer om daarmee te polariseren en stelling te nemen maar juist om nuance, aansluiting en samenhang te creëren. 

De naam DR+ Architecten is opgebouwd uit de initialen van Leon de Ruiter, architect en oprichter. De herkenbare + omvat de meerwaarde van diverse (vaste) samenwerkingen met collega architecten, meubelmakers, kostenexperts, bouwmanagers, installatieadviseurs, bouwkundige tekenbureaus etc.

Door de combinatie van een groot netwerk en het vaste team van ontwerpers, tekenaars en projectleiders kan er voor elke benodigde discipline een team gevormd worden die perfect kan inspelen op de opgave. De organisatie wordt op deze manier compact en wendbaar gehouden, maar de potentie is oneindig: als bureau is DR+ Architecten een meerwaarde voor de opdrachtgever.
De aanwezige kennis en ervaring wordt gebruikt om een idee in opeenvolgende fases (van schetsontwerp tot uitvoering) te vertalen naar een hoogwaardig eindresultaat. De full-service van DR+ Architecten is van toegevoegde waarde om het eindproduct -gebouw of inrichting- te laten slagen.

Grote interesse is er in de haalbaarheid en maakbaarheid van de opgave. Interactie tussen de verschillende betrokken partijen is hierin van grote waarde. Een ontwerp moet duurzame en aangename oplossingen bieden, van de vroegste ontwerpfase tot de daadwerkelijke uitvoering. 

Ons team

Ing. Leon de Ruiter MArch

Architect / eigenaar
leon@drplusarchitecten.nl

Peter van de Wiel

Bouwbegeleider / bestemmingsplannen
peter@drplusarchitecten.nl

Ir. Ing. Janine Dictus

Senior bouwkundige
janine@drplusarchitecten.nl

​Ing. Teun van Schaijk MArch

Architect / bouwkundige
teun@drplusarchitecten.nl

Mariëlle de Ruiter

Boekhouding / loonadministratie / ondersteunend / eigenaar
marielle@drplusarchitecten.nl

Ing. Jasper Ruinard MArch

Architect / Senior bouwkundige

jasper@drplusarchitecten.nl

Ing. Benthe Poos

Bouwkundige / visualisaties

benthe@drplusarchitecten.nl

Ing. Teun Prins MArch

Architect / bouwkundige
prins@drplusarchitecten.nl

Ing. Angelo Haemers MArch

Architect / Senior bouwkundige

angelo@drplusarchitecten.nl

Tijmen Weijsters

Bouwkundige / Stedenbouwkundige

Maxx de Beer

Stagiair ROC Tilburg

Kelvin Voesenek en Tom van Dongen

Afstudeerstagiaires Avans Hogeschool Tilburg

Praktisch & Vernieuwend

De gebruiker staat bij ons altijd centraal, we denken in praktische en vernieuwende oplossingen.

BIM-Proof

We tekenen/modelleren in Archicad, aangevuld met Lumion voor de benodigde visualisaties. Alle projecten worden 3d uitgetekend. 

Full Service

We verzorgen en ontzorgen het gehele traject, van het schrijven van een programma tot nazorg na de oplevering, en alles daartussen.

Uitgebreide uitwerking

Een zeer uitgebreide technische uitwerking zorgt voor een goed lopende uitvoering en voorkomt onverwachte kosten. 

Wilt u meer informatie?

Bel: 013 - 203 22 93 of mail naar info@drplusarchitecten.nl